Shalom Park is very proud to be hosting the Fourth Annual Canadian Water Ski Open on July 19-22, 2018. The Canadian Open is a ProAm event that unites Elite Pro-Skiers with Competitive Amateurs and offers over $60,000 in total prize money for Elite Men Jump, Elite Men Slalom, Elite Women Slalom and for Amateur skiers in all 3 events!
The 2018 Canadian Open will be pulled by the 2019 Ski Nautique!
Elite Men Jump and Slalom and Elite Women Slalom will also be elite points eligible.
REGISTER HERE: https://goo.gl/forms/4rrNDBi8PMqW7iMx2
IMPORTANT INFORMATION BELOW - READ BEFORE YOU REGISTER.
The 2018 Canadian Open is an Invitation Only event.
Athletes are required to register their interest by completing the Intent to Participate Form and paying the Tournament Fees. Athletes will be issued invitations by the Canadian Open Selection Committee following the close of registrations.
Registration is FULL for the Amateur event, but spaces are still available for the Pros!
Confirmed Participants (as of June 1, 2018):
|PRO MEN SLALOM||PRO MEN JUMP||PRO WOMEN SLALOM|
|Corey Vaughn||Igor Morozov||Bailey Austin|
|Thomas Degaspari||Taylor Garcia||Whitney McClintock Rini|
|Brett Walker||Ryan Dodd||Jaimee Bull|
|Stephen Neveu||Freddy Krueger||Paige Rini|
|Benjamin Stadlbaur||Adam Sedlmajer||Taryn Grant|
|Will Asher||Dorien Llewellyn||Karen Truelove|
|Jason McClintock||Alex Paradis||Manon Costard|
|Adam Sedlmajer||Joel Poland||Samantha Dumala|
|Dorien Llewellyn||Brooke Baldwin|
|Nick Parsons||Ali Garcia|
|Cole McCormick||Breanne Dodd|
|Nate Smith||Hannah Edeback|
CDN OPEN SCHEDULE NOW AVAILABLE: CLICK HERE OR: See bottom of page for listed schedule
Elite Single Event: Cdn$350
Elite Slalom and Jump: Cdn$500
Amateur Single Event: Cdn$200
Amateur Two Events: Cdn$250
Amateur Three Events: Cdn$300
Link to Payment Page: https://clients.mindbodyonline.com/classic/ws?studioid=774759&stype=41&sTG=27
The Amateur event is designed to provide an opportunity for Canada's top amateurs to compete alongside the Pros! The Selection Committee will use the IWWF Ranking List, the Canadian Ranking List, and results at major events as a guide to the selection of competitors. There are 2 divisions in the amateur event – U14 and U21. The Amateur Event will be limited to approximately 75 pulls, and we will be seeking 6 male / 6 female competitors in each of U14 and U21, but this is subject to change at the discretion of the Selection Committee. The Selection Committee reserves the right to offer wild card entries to the event. All skiers will ski in their appropriate age divisions and their score will be based on the current Canadian record in their age division.
The Selection Committee will use the IWSF World Ranking List as a guide to the selection of competitors. Registration is limited to 25 in elite men slalom, 20 in elite men jump, and 20 in elite women slalom. The Selection Committee reserves the right to offer wild card entries to the event, and reserves the right to invite 4 Canadian Men and 4 Canadian Women to compete.
If an amateur aged skier skis, or has previously skied, in the Pro Event they are not eligible to enter the amateur event.
All decisions of the Selection Committee are final and no correspondence will be entered into.
2018 Canadian Open Sponsors
City of Leduc
Alberta Sport Connection
Care Home Inspection
Water Ski and Wakeboard Alberta
Bishop and McKenzie
ME Mestinsek Prof Corp
Davis Auto Group
PCM Marine Engines
Ron and Jo-Anne Moore
Wyndham Garden Hotel
Chuck and Kristy Kraus
Saskatchewan Water Ski Association
Canadian Brew House
2018 Canadian Open Schedule
6:00 PM Round 1 Amateur Jump 19 2.5 hours
7:00 AM Round 1 Amateur Trick 26 3 hours
10:00 AM Round 2 Amateur Trick 26 3 hours
1:00 PM Round 1 Amateur Slalom 31 3 hours
6:00 PM Banquet PRO/AM Team Selection
8:30 AM Round 1 Women Elite Slalom 10 1.5 hours
10:00 AM Round 1 Men Elite Slalom 15 2 hours
NOON Round 2 Women Elite Slalom 4 0.5 hours
1:00 PM Round 2 Men Elite Slalom 9 1 hour
2:00 PM Round 1 Men Elite Jump 9 1.5 hours
3:30 PM Round 2 Men Elite Jump 3 0.5 hours
4:00 PM Round 2 Amateur Jump 11 1.5 hours
9:00 AM Round 2 Amateur Slalom 15 1.5 hours
11:00 AM Round 2 U14/U21 Women Slalom Max 8 1 hour
noon Final Elite Women Slalom Max 8 1 hour
1:00 PM Round 2 U14/U21 Men Slalom Max 8 1 hour
2:00 PM Final Elite Men Slalom Max 8 1 hour
3:00 PM Round 2 U14/U21 Men Jump Max 8 1 hour
4:00 PM Final Elite Men Jump Max 8 1 hour
5:00 PM Awards On Site Medals/Cheques